Allmänt om läkning


En välbalanserad kost, sömn och god allmänhälsa ger bra förutsättningar för att din piercing skall läka så bra som möjligt.


Tvätta alltid händerna innan du vidrör din piercing.
Ta aldrig ur smycket ur din piercing under läktiden utan låt den sitta kvar.
Pilla/ta inte bort skorpor eller beläggningar på din piercing mellan tvätt-tillfällen.
Det fungerar som ett skydd mot bakterier mellan tvättarna. Skorpor på staven sköljs bort med ljummet vatten i duschen. Avstå från alkohol samt tobaksvaror den första tiden för bästa läkning. Även fysisk aktivitet kan påverka din läkning negativt.

Lyssna på din kropp!

Undvik bastu, bad och solarium de första 4 veckorna.
Tvål, hudkräm och smink på det piercade området försämrar läkningen.
Lär känna din kropp och piercing.
Är du stressad eller sjuk blir din piercing känsligare.
Övertvätta inte din piercing, det kan leda till förlängd läkningstid. Det är alltså inte bättre att tvätta dubbelt så mycket.
Varje kropp är unik och läkningstider varierar.

Använd alltid den eftervårdsprodukt som din piercare rekommenderar.

Easypiercing Spray

Eftervårdsprodukt för piercing, dermal anchors och skindivers. Forskning har visat att läketiden blir kortare när man använder optimala naturliga produkter framför de som är baserade på kemikalier (chlorhexidin, chloroxylenol, alkohol  etc.) som förstör de goda bakterierna.

Helt naturlig produkt baserad på koksalt.

ANVÄNDNING: Spraya direkt på piercingen och låt lufttorka. Spraya på så mycket så att det täcker området där piercingen sitter. Rekommenderad användning är 3 till 6 gånger per dag, tills piercingen är läkt.
Easy Piercing Aftercare Spray kan användas som en koksaltlösning, men mycket säkrare och effektivare, när det behövs tex vid infektioner, keloider och andra irritationer.

Easypiercing Mouthwash

Ett munskölj för den som gjort en piercing i läppen eller i tungan.

Använd munsköljen efter tandborstning.
Späd ut 1 del munskölj med 3 delar vatten.
Skölj i 30 sekunder och spotta sedan ut. Upprepas morgon och kväll i 10 dagar.

H2Ocean Spray

Kombinationen av renat havssalt och lysozyme skapar den optimala lösningen för att förkorta läketiden. Forskning har visat att läketiden blir kortare när man använder optimala naturliga produkter framför de som är baserade på kemikalier (chlorhexidin, chloroxylenol, alkohol  etc.) som förstör de goda bakterierna.

Helt naturlig produkt baserad på sterilt havssalt med lysozymer.

# Förblir sterilt (Bag in Can Technology)
# Passar alla hudtyper
# pH- balanserad och berikad med över 82 spårämnen och mineraler
# Enkelt att använda 
# Allergivänlig
# Antibakteriell

ANVÄNDNING : Spraya direkt på piercingen och låt lufttorka. Spraya på så mycket så att det täcker området där piercingen sitter. Rekommenderad användning är 4 till 6 gånger per dag, tills piercingen är läkt.
H2Ocean aftercare piercing spray kan användas som en koksaltlösning, men mycket säkrare och effektivare, när det behövs tex vid infektioner, keloider och andra irritationer.